Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Egypti - matkailu ja matkakuvat

Egypti, Matkakuvat ja nähtävyydet. Hurghada, punainen meri ja sfinksi Gizan pyramiidit. 
 
Hurghada
Hurghada sijaitsee Punaisenmeren rannalla Egyptissä. Se on perustettu 1900-luvun alussa ja pysyi pienenä kalastajakylänä aina 1980-luvulle asti, jolloin se alkoi laajentua lomakohteeksi, jonka  eurooppalaiset, amerikkalaiset ja arabialaiset sijoittajat  rakensivat. Asukkaita on n. 60 000. Sen pääelinkeino on nykyään matkailu, mikä näkyy hotellien, markkinapaikkojen ja myyntikojujen sekä ennen kaikkea turistien määrästä.
 
Hurghada on suosittu vesiurheilukohde. Siellä voi harrastaa purjehdusta, purjelautailua,kalastusta, uintia ja ennen kaikkea sukellusta ja snorklausta. Hurghadassa on myös merimuseo, jossa on kokoelma Punaisen meren kasveja ja eläimiä.
 
Suolaisen Punaisenmeren lämpimät vedet ovat luoneet ihanteelliset olosuhteet erilaisille harvinaisille kaloille, merikasveille ja koralliriutoille, joita voi myös ihailla lasipohjaisten veneiden läpi. Hurghada tunnetaan yhtenä maailman parhaista sukellus- ja snorklauspaikoista. Turisteille löytyykin muutaman tunnin snorklausretkiä sekä jopa monen päivän sukellusafareita..  
 
Hurghada on myös kuuluisa bailupaikka etenkin nuorille, jonka lukuisissa klubeissa elämä alkaa vasta illalla. Nämä ravintolat ja yöklubit sijaitsevat pääkadulla, joten ne on helppo löytää
Gizan laakso Egyptissä
Hurghadasta tehdään linja-autoretkiä Gizan laaksoon Egyptin pääkaungin Kairon kautta Niili- joen yli. Gizan laakso on ennen kaikkea kuuluisa siellä sijaitsevista kolmesta pyramidistaan.
 
 
Kheopsin pyramidi
Suurin pyramideista on Kheopsin pyramidi, jonka leveys 230 metriä ja korkeus nykyisin 137 metriä, alunperin 147 m.
 
Khefrenin pyramidi
Toiseksi suurin on Khefrenin pyramidi, sivun pituus on 215 metriä ja se on ollut alunperin 143 metriä korkea. Sitä on sanottu kaikkein korkeimmaksi pyramidiksi, mutta korkeusero johtuu siitä, että se sijaitsee korkeammalla paikalla. Pienin kolmesta on farao Mykerinoksen rakennuttama pyramidi. 
 
 
Sfinksi
Gizan maailmankuuluihin nähtävyyksiin kuuluu leijonavartaloinen ja ihmispäinen sfinksi, joka on 73,5 metriä pitkä ja 20 metriä korkea ja näin ollen on maailman suurin monoliittinen patsas. Sfinksi-nimi juontaa juurensa antiikin aikoihin, mutta ei tiedetä millä nimellä muinaiset egyptiläiset patsasta kutsuivat eikä sen rakennuttajista, rakennusajankohdasta eikä siitä ketä se esittää ole tietoa.