Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Praha, Tsekki, matkailu ja matkakuvat

 
Praha matkailu ja matkakuvat Maaliskuu 2007
Prahan kaupunki
 Praha on Tšekin pääkaupunki, jossa on noin 1,2 miljoonaa asukasta. Se levittäytyy Vltava-joen (Moldau-joen) kukkulaisille rannoille ja sijaitsee Böömin keskiosassa. Kaupungin hyvin säilynyt historiallinen keskusta, johon kuuluvat mm. Prahan linna, Kaarlen silta ja vanhan kaupungin aukio, on v. 1992 lähtien kuulunut Unescon maailmanperintöluetteloon. 
 
 
Kaarlen silta
 Vlatava-joen ylittävä goottilainen kivisilta on 516 metriä pitkä ja n. kymmenen metriä leveä. Sen rakentaminen aloitettiin v. 1357. Silta koostuu kuudestatoista kaaresta. Se yhdistää toisiinsa Prahan Pienen puolen (Malá Strana) ja Vanhankaupungin (Staré Mesto). Siltaa reunustavat kolmenkymmenen pyhimyksen patsaat, jotka on veistetty vuosien 1683 ja 1714 välisenä aikana. Sillan molemmissa päissä on torni, johon pääsee kiipeämään ja ihailemaan Prahan kaupunkikuvaa. Nykyisin sillan kansoittavat tungokseen asti turistit, rihkamakauppiaat ja katutaiteilijat. Mikäli haluaa nauttia sillalla kävelystä rauhassa, sinne kannattaa mennä aikaisin aamulla tai myöhään illalla.
 
Prahan linna
 Se ei ole pelkästään linna vaan kokonainen kaupunginosa ja samalla maailman suurin muinaislinnoitus,joka kohoaa kaupungin ylle majesteettisena. Linna on perustettu jo 800-luvulla ja sitä on rakennettu moneen kertaan uudelleen. Useista tulipaloista ja valloituksista huolimatta linnassa on säilynyt rakennuksia ja rakennelmia koko sen historian ajalta. Vuodesta 1918 linna on toiminut myös Tšekin presidentin virka-asuntona. Vahdin vaihto linnan porttien edessä tapahtuu tunneittain. Linnan alueella on myös luostareita ja kuuluisa Prahan Kultainen kuja.
 
Pyhän Vituksen katedraali
 Sijaitsee Prahan linnan alueella. Se on Tšekin suurin ja merkittävin goottilainen kirkko ja  Prahan kuuluisa maamerkki. Sen rakentamisen nykyiselle paikalle aloitti vuonna 925 Böömin hallitsija Venceslaus Pyhä. 1060-luvulla se muutettiin kolmilaivaiseksi basilikaksi. Nykyisen katedraalin rakentaminen aloitettiin v. 1344 ja rakennustyöt jatkuivat lähes kuusi vuosisataa vuoteen 1929 asti, jolloin katedraali vihdoin valmistui.
Vanha raatihuoneen tori
 Aukio on vanhan kaupungin alueen ehdoton sydän. Sitä reunustavat upeasti restauroidut historialliset talot, jotka  edustavat eri tyylisuuntia aina gotiikasta jugendiin ja varsinkin kaksitorninen Týnin Tuomiokirkko on upea näky erityisesti iltavalaistuksessaan. Torin reunalla on myös Raatihuone, jonka torniin kiipeämällä saavuttaa upean näköalan kaupunkiin. Aukiolla on lukuisia katukahviloita ja siellä pidetään ulkoilmaesityksiä.
 
Astronominen kello
 Yksi Prahan suosituimmista nähtävyyksistä on astronominen kello, joka sijaitsee Raatihuoneen seinässä. Se on rakennettu jo vuonna 1410. Kello kertoo ajan lisäksi mm. auringon ja kuun sijainnin. Tasatunnein 12 apostolia ilmestyy tekemään ohimarssin kellon luukun aukosta ja kuolemaa symboloiva luuranko soittaa kelloa ja kääntää tiimalasin nurinpäin. Lopuksi luukkujen sulkeutuessa kukko räpyttelee siipiään ja kiekaisee ylimmässä syvennyksessä.
 
Josefov
 Vanha juutalainen ghetto, joka sijaitsee vanhan kaupungin pohjoispuolella. Josefovin kuuluisin ja koskettavin nähtävyys on Prahan vanha juutalainen hautausmaa. Se on Euroopan merkittävin juutalainen hautausmaa. Hautausmaalla on kaikkiaan noin 12 000  hautakiveä vieri vieressä. Se oli käytössä 1400-luvun puolivälistä vuoteen 1787, jolloin Prahan juutalaisia ei saanut haudata muualle ja ahtauden vuoksi vainajia jouduttiin hautaamaan jopa kahteentoista kerrokseen.
 
 
Tanssiva talo
 Lempinimensä "Fred ja Ginger" se on  saanut, koska se muistuttaa tanssivaa paria. Se on moderni liikerakennus Prahan keskustassa, joka on rakennettu v. 1997 ja edustaa Avant Garde- arkkitehtuuria. Sen katolla sijaitsee korkeatasoinen ranskalainen ravintola, josta on mahtavat näköalat joelle ja kaupunkiin. 
 
 
Tietoa Prahan (Ruzynen) Lentokentästä.