Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Pariisi, Ranska, matkailu ja matkakuvat

Pariisi matkailu ja matkakuvat toukokuu 2006

Pariisi
Pariisissa asuu noin 2,2 miljoonaa. Maailman suosituin turistikaupunki yli 30 miljoonalla kävijällä vuodessa.Pariisi on tärkeimpiä kulttuurin, politiikan, gastronomian ja muodin keskuksia.
 
 
Riemukaari 
Sijaitsee kahdentoista tien risteyksessä Place Charles de Gaulle -nimisellä aukiolla.Riemukaaren alle on sijoitettu ensimmäisessä maailmansodassa taistelleen tuntemattoman sotilaan hauta.Riemukaaren rakennustöiden alkuunpanijana oli Napoleon 1806, mutta tämän syöstyttyä vallasta monumentin suunnitteli ja rakennutti arkkitehti Jean Chalgrin. 
 
 
 
Notre Damen katedraali 
Sijaitsee Pariisissa Île de la Cité -saarella.Notre Dame on suuri viisilaivainen katedraali katedraalin sisätiloilla on pituutta 130 metriä, leveyttä 48 metriä ja lattiasta kattoon matkaa on 35 metriä.Notre Damen sisä- ja ulkotiloissa sijaitsee lukuisia patsaita,lasimaalauksia,kohokuviointeja ja kuvaveistoksia. 
 
 
Champs-Élysées 
On kuuluisa ja leveä puistokatu Pariisissa. Se kulkee Pariisin luoteisosassa kahdeksannen kaupunginosanläpi Place de la Concordelta Place Charles de Gaullella sijaitsevalle Riemukaarelle. Noin kolmen kilometrin mittaisen kadun varrella sijaitsee lukuisia kauppoja, kahviloita, ja elokuvateattereita. Kadulla järjestetään vuosittain Ranskan armeijan suuri paraati, ja katu toimii myös polkupyörillä ajettavan Ranskan ympäriajon loppupisteenä.
 
 
Tietoa Pariisin Charles de Gaullen Lentokentästä.    
Taidemuseo Louvre 
Pariisin suurin museo. Museo sijaitsee aivan Pariisin kaupungin sydämessä Seine-joen oikealla rannalla. Louvre-taidemuseo on perustettu 1700-luvun lopulla,se käsittää ylenpalttiset kokoelmat länsimaista maalaustaidetta ja veistoksia, islamilaista taidetta ja antiikkia eri aikakausilta. Taidemuseon tunnetuimmat teokset ovat Leonardo da Vincin Mona Lisa -maalaus, veistokset Milon Venus, Marlyn hevoset ja Samothraken Nike ja yli 380 000 muuta esinettä. 
 
 
Eiffel-torni  
Seine-joen läheisyydessä sijaitseva rakentajansa Gustave Eiffelin mukaan nimetty Eiffel-torni on Ranskan tunnetuin nähtävyys ja suosituin matkailukohhde.Torni on kokonaisuudessaan 324 metriä korkea ja painaa huikeat 7,3 miljoonaa kiloa.Eiffel-tornissa on 1665 porrasta, kolme kerrosta 60, 120 ja 280 metrin korkeudessa.Tornissa vierailee vuosittain useita miljoonia ihmisiä. Näköalatasanteelta näkee kymmenien kilometrien päähän. Torni valmistui vuonna 1889. 
 
Montmartre  
Yksi Pariisin kuuluisimpia kaupunginosia toimi tunnettujen taiteilijoiden asuinpaikkana 1900-luvun alussa. Mäeltä aukeaa ihastuttava näkymä yli Pariisin.Kukkulalla sijaitsee vuonna 1914 valmistunut Sacré-Coeurin basilika on Montmartrella sijaitseva katolinen kirkko. 
 
 
Pariisin katakombit
 Laaja maanalainen käytäväverkosto. Nykyään katakombit ovat turistikohde, jossa vierailija voi Kulkea pimeissä käytävissä miljoonien pariisilaisten jäännöksien lomitse. Vainajat on merkitty hautausvuoden mukaan, joista vanhimmat ovat 1700-luvulta.